Orø

Orø er kærlighed og tid til hinanden. Orø er den friske luft, vandet og stilheden. Orø er kendetegnet ved et særdeles aktivt fællesskab, hvor interesser dyrkes sammen og opretholdes af den helt unikke ø-kultur.

Vi tager i dag til Sjælland, og kører direkte til Hammer Bakke, hvor vi skal med færgen over til en af Danmarks småøer. Orø er en lille naturskøn perle i Isefjorden, og har en størrelse på 14 km², og ca. 900 indbyggere. Der er ca. 500 helårshuse og 1.200 sommerhuse. Ved istidens afslutning, for ca. 16.000 år siden, efterlod de afsmeltede ismasser mængder af sten, grus og sand, som havde været indefrosset i de enorme ismasser. Det efterladte materiale dannede den hovedform, som landskabet har i dag.

Stenalderhavets bølger har gnavet i Orø og skabt nogle stejle skrænter, der ligger rundt langs øen. Skrænterne er efterhånden groet til eller anvendes i dag til græsning eller landbrug. De mest lavvandede dele af det gamle stenalderhav kan dog stadig ses flere steder på Orø, fx de store græsningsenge ved Salvig.Ved øen ligger nogle småøer, såsom Lindholm, Langø, Rønø og nogle småholme. På nordsiden skærer Salvig sig ind mellem Børrehoved i vest og Næsset i øst. Orø er hjemsted for områdets eneste bestand af den fredede paddeart, Grønbroget tudse, som også bliver også kaldt for fløjtetudse, fordi hannernes kvækken lyder som fløjtetriller.

Efter ankomst til Orø, skal vi have en dejlig middag bestående af en 2-retters menu som vi slutter af med en kop kaffe.

Herefter skal vi rundt på den lille ø med en lokalguide, som viser og fortæller os om øen.Vi ser bl.a. Kirken og Kulturbeholderen der er indrettet i det gamle vandtårn, med 12 fortællinger fra øen, og en smuk malet frise hele vejen rundt, som skildrer sagn og myter om Orø gennem tiden. Hjemturen går tilbage over Hammer bakke og ad motorvejen over Fyn og til vores hjembyer. Vi får en kop kaffe og et stykke kage fra bussen undervejs.

Der er ingen planlagte afgange